ONLINE INSCHRIJVEN
Bent u nog niet
bekend bij ons?
U kunt zich hier
online inschrijven!

Klik hier >>


ONLINE AFSPRAAK
Bent u al bekend
bij ons? Dan kunt
u hier online een
afspraak maken!

Klik hier >>

Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van alle gewrichten in het lichaam, waaronder de voet. Manuele therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.

Manuele therapie bij voetklachtenVoetklachten en/of loopproblemen kunnen voortkomen uit andere delen van ons bewegingsapparaat, bijvoorbeeld de wervelkolom, het bekken, heupen en knieën.

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen. Door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten kan verbeteren.


Meer informatie:
www.stevenbos4care.nl